Tifot yleisesti

Tifo tulee sanasta Tifosi, joka on Italiaa ja tarkoittaa kannattajaa. Tifo-kulttuuri itsessään on ns. visuaalista kannattamista, jossa kannattajat järjestävät ”tifoja” otteluissa näitä ovat esim. soihdut, overheadliput, kaksitankoliput, konfetteja, kuittirullia ja mosaiikkia. Vain mielikuvitus on rajana. Tifo toimintaa on ollut Etelä-Euroopassa jo 30 vuotta ja on tällä hetkellä rantautumassa Ruotsin kautta myös Suomeen ja Vaasan .

Suomessa

Tifoja on Suomessa nähty lähinnä jääkiekkokatsomoissa. Tifo-toiminta on kuitenkin kasvamassa kokoajan yleisemmäksi ja itse tifot ovat kasvaneet kokoajan näyttävämmiksi ja lähemmäksi kansainvälistä tasoa. Vielä olemme kaukana siitä, mitä sen pitäisi olla, mutta suuntaus on silti oikea. Uusia ryhmiä tulee kokoajan lisää, jotka haluavat edistää kannattajakulttuuria Suomessa. Merkittävimmät ryhmät tänä päivänä ovat Ultras Jokerit Helsingistä, Ultras 06 Vaasasasta ja Sissiryhmä Turusta. Myös Lahdessa järjestetään kyseistä toimintaa Ääriliike-nimisen ryhmän toimesta. Aiemmin ongelmana on Suomessa ollut tällaisten edellä mainittujen ryhmien puuttuminen, ja ihmisten tietämättömyys siitä, mitä tifo-toiminta on. Suuntaus on kuitenkin eteenpäin.

Vaasassa

Tifo-toimintaa järjestää Ultras 06. Ryhmämme on kokoajan aktiivinen uusien tifojen ym lippujen ja banderollien suunnittelussa. Haluamme ryhmäämme lisää aktiivisia jäseniä, jotka ovat kiinnostuneita tifo/ultras-kulttuurista. Lisätietoja saat kun otat yhteyttä sähköpostilla u06@ultras06.com tai tulet keskustelemaan meidän kanssamme. Tiedät keitä me olemme. Meidän toimintaamme on mahdollista ja jopa toivottavaa tukea maksamalla sopivaksi katsomasi summa fanituote-myymälässä sijaitsevaan tifo-keräyslippaaseen. Erinäiset liput, banderollit ja kokonaiset tifo-kokonaisuudet ovat todella kalliita toteuttaa ja Ultras 06 on maksanut tähän mennessä kaikki omista fygyistään. Tämän takia emme pysty järjestemään tifoja niin usein kuin haluaisimme.